Un conductor begut atropella dos policies en un control d’alcoholèmia

Quatre persones més van resultar ferides

Per: Bernat Coste, Núria Riera, Aina Segalés, Gina Puigdollers

El diumenge 8 de novembre, a les 3:58, un jove vigatà de 24 anys va provocar un accident al carrer Sots dels Pradals, Vic,. El conductor s¡ahuria adormit al volant i va impactar contra un dels vehicles que estaven aturats al control. 

Mentre els agents estaven sotmetent a diverses persones a una prova d’alcoholèmia, el jove de 24 anys estava conduint pel carrer Era d’en Sellés i va col·lisionar contra el control policial muntat en el carrer Sots dels Pradals. 

Dos guàrdies urbans van ser atropellats, mentre que un tercer va resultar ferit per l’impacte d’un altre cotxe. Tots tres van presentar politraumatismes i també podrien manifestar possibles lesions de lligaments de genoll. En total van resultar ferides sis persones. Els vehicles del voltant, en aquest cas tres, tampoc van sortir intactes.

La policia ha obert diligències al conductor per un delicte contra la seguretat de trànsit i per les lesions provocades als agents i la resta de ciutadans.  

Com afecta l’alcohol i les drogues a la conducció?

El darrer any, 2020, a Osona hi ha hagut 357 accidents en total; en aquests accidents, en total, hi han hagut 470 víctimes, 418 ferits lleus, 49 ferits i 3 morts. En comparació dels darrers últims 5 anys la mitjana ha baixat molt, ja que el 2020 han disminuït tant els accidents com en víctimes. També s’ha de dir que el 2020 hi va haver un confinament a casa durant un mes i mig. 

Segons el Servei Català de Trànsit, augmenta la presència de substàncies que afecten la conducció.”Hi ha un repunt en casos de consum d’alcohol i drogues al volant aquest 2021″, senyalen fonts de Trànsit.

Aquestes substàncies perjudiquen molt al cos i a la ment (Per rebcenter-moscow a Pixabay)

Un 5,2% dels accidents que hi ha hagut des de començament d’any han estat culpa de l’alcohol i les drogues. En tot el 2019 i 2020 el percentatge va ser d’un 4,8% dels accidents.

Redactors Juniors

, , ,
close