TOP 5 tradicions més curioses de Nadal

Les cinc tradicions nadalenques més estranyes de tot el món i les seves històries

Des de casa nostra el Nadal l’associem a unes tradicions molt concretes però no a tot arreu són les mateixes. De fet, n’hi ha de ben curioses, en aquest article en fem un recull de les cinc més sorprenents.

  • El Malvat Krampus, Àustria

El Malvat Krampus, és una criatura de la tradició popular dels països alpins, concretament a Àustria. És el contrari del Pare Noel (Sant Nicolau). Diu la llegenda que castiga els nens dolents durant la temporada de Nadal, els captura al seu sac i se’ls emporta amb ell. En alguns llocs d’Àustria es fan Krampuslauf, que són desfilades de Krampus, i fan sonar picarols i cadenes arrossegant-los per espantar els nens.

Persona disfressada de Krampus (Alessio Zacaria/Unsplash)
  • La Bruixa Befana, Itàlia

A molts llocs d’Itàlia, qui porta els regals als nens la matinada del 6 de gener no són els Reis Mags d’Orient, sinó la Befana, una velleta que vola amb escombra. Segons la llegenda, la Befana no va voler acompanyar els Reis Mags a adorar el nen Jesús, però després se’n va penedir. Per això, passa per les cases deixant regals als nens, principalment caramels i xocolatines. Com els Reis a casa nostra, si no et portes bé, la Befana et porta carbó.

La Bruja De La Casa De, La Bruja, Luz De La Luna
(Cocoparisienne/Pixabay)
  • Les teranyines de Nadal, Ucraïna

A Ucraïna, a part de decorar els arbres de Nadal amb decoracions corrents també els decoren amb aranyes i teranyines, aquest estrany costum ve d’una llegenda que explica que, fa molts anys, una dona viuda, molt pobre, vivia amb els seus fills a una casa petita i vella. Un dia d’estiu, una llavor de pi va caure sobre el terra de la cabana fet de sorra i va arrelar. Els fills d’aquesta dona van cuidar l’arbre, ells estaven feliços i contents per poder tenir un arbre de Nadal per poder decorar. Va arribar Nadal, però…eren tan pobres que no es podien permetre decoracions com boles o guirnardes per poder decorar l’arbre. Els nens tristos i decebuts se’n van anar al llit a dormir. Mentre els nens dormien, les aranyes que estaven a les façanes de la finestra van començar a teixir les seves teles de seda al voltant de l’arbre. L’endemà al matí, els rajos de sol van il·luminar les teranyines i es van convertir en majestuosos fils de plata i or. Quan el Nadal ja s’havia acabat la mare va vendre totes aquestes decoracions i gràcies a això van poder sortir de la pobresa. És per això que, recordant aquesta història, totes les famílies ucraïneses fan un homenatge a les aranyes i els seus teixits incloent-los en la decoració dels seus arbres.

(Jonah Pettrich/Unsplash)
  • Els 13 follets, Islàndia

Els nens irlandesos, en aquest cas, són afortunats perquè reben regals durant tretze dies de desembre, del 12 al 24. Durant aquests dies, els 13 follets d’Irlanda els hi deixen petits regals a les sabates, que cada regal està relacionat amb un dels seus ‘delictes’ preferits. En general són petits pecats com robar salsitxes, llaminadures, escurar les olles…

(Monicore/Pixabay)
  • El Nadal Calorós, Nova Zelanda

A Nova Zelanda el desembre cau al bell mig de l’estiu i per Nadal és quan comencen les vacances a les escoles. El sopar de Nadal consisteix en barbacoes a la platja i malgrat l’herència europea del país, sobretot la britànica, tenen algunes tradicions de Nadal i símbols molt diferents. És el cas del Pohutukawa, un arbre neozelandès que s’omple de flors vermelles de desembre a gener i que s’ha guanyat el sobrenom de “l’arbre de Nadal de Nova Zelanda”. Sovint se li atribueix un significat espiritual per als maoris (ètnia polinèsica que es va establir a Nova Zelanda).

(Lynda Hinton/Unsplash)

Redactors Juniors

, , , ,
close