El programa solidari de TV3 i Catalunya Ràdio aquest any estarà dedicat a la salut mental, que pot afectar a una de cada quatre persones en algun moment de la seva vida

Personas Levantando La Mano
En els moments més durs de la teva vida, sempre pots trobar un raig de sol que t’ajudarà a superar-los (Pixabay)

L’ansietat, la depressió, el trastorn bipolar, l’esquizofrènia, l’Asperger o els trastorns del neurodesenvolupament com el TDAH. Aquests són només alguns dels trastorns mentals que centraran la 30a edició de la Marató. Els experts diuen que hi ha gent amb malalties mentals que necessiten ajuda per afrontar el dia a dia, ja que totes les malalties són diferents. També diuen que la majoria de causes de l’evolució es desconeixen i no se sap en claredat el pronòstic. L’ambient on està el malalt canvia perquè no sempre les influències o els “bacteris” són els mateixos.

Segons les dades d’incidència i de prevalença recents, coincideixen a mencionar que una de cada quatre persones adultes tindrà un problema de salut mental en algun moment de la seva vida. La majoria d’aquests trastorns mentals poden aparèixer abans dels 18 anys, però normalment no es diagnostiquen fins anys després. Es pot dir que l’esperança de vida de les persones també es veu reduïda a causa dels trastorns mentals. En l’adolescència hi ha el tema del suïcidi, que és una de les primeres causes de la mort i quasi cada vegada que succeeix és fruit d’una depressió.

SENSE MÚSICA NO HI HA MARATÓ

El disc de la Marató d’aquest any conté 30 cançons amb 16 estils musicals diferents per celebrar les tres dècades d’un projecte solidari únic en el món. Es posarà a la venda en format físic a un preu de 12 euros, a base de deu diaris generalistes. Aquí en teniu un exemple, d’en Luis Fonsi, en una de les cançons que hi haurà en el disc.

Cançó de la Marató, Luis Fonsi, Junts lluitarem per la vida. (Youtube)

EL DISC DE LA MARATÓ DESTINA ELS DINERS A LA GENT AMB PROBLEMES MENTALS

La Marató ho ha tornat a fer, i enguany ha elaborat un nou disc amb 30 cançons i amb més de 20 cantants de diferents nacionalitats, esdevenint així que serà el disc més venut de l’any.

UN CURTMETRATGE QUE TRENCA MURS PER LA SALUT MENTAL

Aquest any, com a novetat, La Marató ens presenta un espot que ens submergeix en els pensaments de la Marta, que, juntament amb el seu entorn, no entenen què li passa. Per ella, els estigmes socials es converteixen en un mur que caldrà trencar per entendre aquests trastorns.

Redactors Juniors

, , , ,
close