Catalunya, terra de pessebres vivents

A Catalunya, molts pobles van més enllà de la tradició de fer un pessebre per Nadal i reviuen el naixement de Jesús de Natzaret a la pell dels seus habitants. Tona, Santa Pau, Bigues i Riells, Pals, Prullans de Cerdanya… Són només alguns dels municipis on tindran lloc els pessebres vivents en aquesta 21è edició. Ara us direm els 5 pessebres vivents més especials del país.

Pessebre vivent de Catalunya. Google

El més multitudinari, a corbera de Llobregat

El pessebre vivent de corbera de Llobregat és una bona oportunitat perquè els més petits coneguin de manera entretinguda i visual aquesta tradició teatral. El públic es mou pels camins entre les figures vivents mentre escolten una narració per megafonia del text evangèlic. Aquest pessebre també conta d’escenes bíbliques tan diverses com l’anunci de l’Àngel a la Verge, els pastors, les dones fent bugada i el naixement a la cova, entre mostres d’oficis artesanals i tradicionals nadalenques.

El més antic, a Castell d’Aro

El pessebre vivent de Castell d’Aro, la peculiaritat que té, és que atrau en el número d’escenes: hi ha fins a 400 figurants a càrrec de 60 representacions diferents, les quals van des de les tradicionals escenes bíbliques fins a mostres d’oficis artesanals i de les feines relacionades amb el món del camp i la pagesia a l’època de Jesús de Natzaret. Des del 1959 que estan en representació!

El més musical, a Prats de Rei

El pessebre vivent de Prats de Rei, és del primer escenari on destaca una dansa persa i l’aparició d’un profeta; del segon, l’aparició de l’Àngel i diversos cors cantant “Et incarnatius”; del tercer, els cors cantant “el Magnificat” i l’arrogància dels soldats romans; del quart, la dansa dels quatre cantons, el pas de l’estrella i la matança dels innocents, i l’últim i cinquè escenari destaca per l’Himne a la Mare de Déu del Portal i una casa amb diferents costums populars catalanes que acomiaden els visitants amb pa torrat, espetec i bon xarel·lo per a tothom.

El més teatral, a les Gunyoles d’Avinyonet

El pessebre vivent de Gunyoles d’Avinyonet, tracta d’un recorregut il·luminat i carregat d’escenes teatralitzades protagonitzades per la majoria d’habitants del poble, i on, cada any 300 veïns es mobilitzen per a fer-lo possible.

Un pessebre dins d’un monestir, a Sant Fruitós de Bages

El pessebre vivent de Sant Fruitós de Bages, tracta de 4 sessions diàries on es fa el recorregut del pessebre, que compta amb la complicitat d’entitats i gent de la zona. L’actriu Tàtels Pérez ajuda a la direcció artística. món Sant Benet viu la màgia de les festes nadalenques amb un pessebre vivent ambientat a l’època medieval.

Redactors Juniors

, , , ,
close