Alarma mundial davant d’una possible apagada de la llum

La Ministra de Defensa austríaca, Klaudia Tanner, va assegurar que és una possibilitat real

Per: Pol Dumont, Camila Huaman, Jana Baque, Rayan Soussan i Eulàlia Castells.

L’avís que el govern d’Àustria ha enviat recentment a la població perquè estigui preparada davant de possibles talls de llums a la xarxa elèctrica ha generat un fort rebombori. La possibilitat real d’una gran apagada a nivell mundial s’ha convertit en un tema de debat i un possibilitat real.

Primer de tot, què és una apagada de llum mundial? Una apagada de llum mundial, es, com el seu propi nom indica, una apagada de llum massiva per tot el món, que podria passar per diferents motius, des d’uns errors humans, un fenomen meteorològic o fins i tot una sobrecàrrega a la xarxa elèctrica. No se sap quan passarà ni quan temps durara, pot durar des de dies fins a mesos. A Espanya, però, no està clar si es pot veure afectada per aquesta apagada de llum mundial.

Recentment la ministra de Defensa d’Àustria, Klaudia Tanner, va explicar que el dubte de “si haurà una apagada mundial o no, la pregunta és quan”, va assegurar que les probabilitats que hi hagi una apagada de llum mundial són del 100% i s’assegura que passarà en els pròxims cinc anys. Àustria s’està preparant per a aquesta possible apagada de llum mundial.

@ac2alityespanol

Austria prepara a sus ciudadanos para un gran apagón 🇦🇹 Fuente: ABC #explicamelofacil #aprendecontiktok #noticias #español #apagon

♬ IMPERIAL PIANO – Treia Music

Tot i així a la societat està dividida: hi ha gent que creu que si que passarà,mentre que un altre sector de la població diu que no passarà i que això ho diuen per fer por.A diferentes plataformes digitals com Tik Tok cada cop es parla mès d’aquesta possible apagada de llum mundial.

Klaudia Tanner (Per Wikimedia Commons)

Què pot passar?

El que pot passar és que de cop ens quedem sense llum i sense poder fer servir els aparells electrònics. Això ens obligariaa adaptar-nos a cuinar sense electricitat, menjar envasat, escalfar-nos amb mantes, anar amb espelmes per poder veure-hi. Tot plegat por tprovocar problemes a les botigues: falta de productes i estris essencials, pujada de preus..  

Tot i davant d’aquestes dificultats simplement seran uns dies o mesos, cal que la població estigui preparada per aquesta situació encara que es creu que al cap de poc ja es podria recuperar la normalitat. Algunes teorís també assenyalen que si no es consumeix energia, les empreses elèctriques tampoc guanyen diners i, per tant, es poc probable aquesta situació s’allargui gairé perquè no els interessa perdre diners i que la gent deixi de consumir electricitat.

Redactor junior

close