Justícia o injustícia a Colòmbia

66 visites

Milers de manifestants surten al carrer per reclamar millores

El 28 d’abril milers de persones van sortir al carrer per protestar en contra d’una nova reforma tributària del president Iván Duque. El govern com a resposta va decretar un toc de queda i va fer servir la força militar per frenar els manifestants.

En pocs dies ja hi ha 21 morts, 4 dones han denunciat haver sigut violades per part antiavalots (ESMAD), 12 estudiants han perdut 1 ull i més de 940 persones ha sigut Ferides.

El poble colombià i les seves actrius, actors, personatges públics, influencers i celebritats de tot tipus estan unint forces per donar visibilitat a xarxes socials.

https://vm.tiktok.com/ZMepWfwY6/

Ens demanen difusió: “encara que no vives a Colòmbia, explica-li a el món el que ens estan fent. Lluny de tornar a casa, el poble colombià demana l’atur laboral i incrementa les manifestacions.

Què implica la reforma tributaria?

La reforma pretén apujar els Impostos per recuperar més Ingressos per a l’Estat: 6.300 millones de dòlars. Entre altres mesures es pretén pujar l’IVA de la majoria dels productes de primera necessitat, dels serveis públics i dels funeraris. També afegir 1 impost solidari als més rics i prometre una renda bàsica, que mai arriba.

Situació actual

El 2020 el PIB de Colòmbia va caure un 7%: la major caiguda de la seva història.

L’atur va superar el 16% i la pobresa monetària va arribar a el 42,5%.

Colòmbia és el tercer país de LATAM amb més casos de Covid: 2.9M d’infectats i 75.000 morts (segons dades oficials).

Fet per: Nihad Ouchen, Yasmin Santamaria, Miquel Sabaté, Isaac Martínez, Arnau Quiñonez

close

El més recent