L’esport i el 8M

48 visites

Tres dones destaquen en l’àmbit esportiu

El context del 8M en ha portat a pensar sobre actes importancia de la dona en l’esport. Per això analitzarem les diverses situacions que hi ha hagut i com ha pogut canviar la dona l’esport. Hem destacat 3 dones que han sigut molt importants

  1. Marion Jones

Va néixer el 12 d’octubre de 1975 a Los Angeles (California) i des de petita va demostrar un gran talent en l’atletisme. Va ser una gran atleta, amb cinc medalles aconseguides abans de passar sis mesos a la presó federal de Texas. En la universitat, Jones no només practicava atletisme , també es va declarar com a la campiona de la lliga universitària de bàsquet l’any 1994, amb North California. Després de passar sis mesos a la presó, va tornar i va jugar 47 partits a la WNBA amb números discrets, com 2,6 punts i 1,3 rebots per partit.

2. Alex Morgan

Alex Morgan, va néixer el 2 de juliol de 1989 a San Dimas, California. És una davantera de futbol internacional pels Estats Units, amb la qual ha guanyat un Mundial, uns Jocs Olímpics i una Copa d’Or. Ha marcat 102 gols amb l’equip de la selecció.

Ha sigut 3ª al FIFA World Player 2012, 5ª al 2013, 8ª al 2011, i nomenada jugadora de l’any dels Estats Units (2012) i de la CONCACAF (2013).

Amb la selecció va guanyar la medalla d’or dels Jocs Olímpics de 2012 i va guanyar la Copa del Món el 2015. A Europa va guanyar la Lliga de Campions jugant amb l’Olympique Lyonnais, el 2017.

Fa poc va tenir un fill i actualment viu molt contenta amb la seva família i jugant amb el seu equip de futbol, Tottenham Hotspur.

3. Carlota Castrejana

Carlota Castrejana va néixer el 25 d’abril de 1973 a Logronyo (La Rioja). Abans de dedicar-se a l’atletisme, Carlota va ser jugadora professional de bàsquet dels 14 fins als 19 anys, on va aconseguir diverses medalles. Després d’això, es va canviar a l’atletisme, on va aconseguir els seus majors assoliments en la modalitat de triple salt, però que també ho ha fet, i amb èxit, en les disciplines de salt d’altura i salt de longitud.

Actualment, Carlota Castrejana és directora general d’Esports de la Comunitat de Madrid, però anteriorment havia treballat com a advocada en el bufet Gómez Acebo&Pombo i també va ser vicepresidenta de la Real Federació Espanyola d’Atletisme (Després de deixar l’atletisme)

close

El més recent