La gent que pateix racisme al món

/
25 visites

Creieu que s’està complint l’article 2 dels Drets Humans?

Què està passant amb l’article 2 dels drets humans?

El dia 10 de desembre de 1948 es va publicar de declaració dels drets humans en el qual es defensa als drets humanitaris.

El l’article 2 dels drets humans es defensa que ningú pot ser discriminada pel seu color de pell.

Article 2: Tothom té tots els drets i llibertat proclamats en aquesta declaració, sense cap distinció de raça, sexe, llengua, religió, opinió política o de qualsevol altra mena, origen nacional o social, fortuna, naixement o altra condició. A més, no es farà cap distinció basada en l’estatut, jurídic o internacional del país o del territori al qual una persona, tant si és independent com si està sota administració financera, si no és autònom, o està sota qualsevol altra limitació sobirania.

Però encara que hi hagi aquest article cada dia la gent encara conviu amb actes de racisme racial.

GEORGE FLOYD – George Floyd de 46 anys va morir assassinat per el cos policial com acte de racisme el passat 25 de maig de 2020 a Minneapolis, Minnesota (Estats Units d’Amèrica). L’afroamericà va morir per una detenció policial després que un empleat d’una botiga afirmés haver passat una factura falsa de 20 dòlars a Minneapolis.El cos policial de Minneapolis el va agafar i li van posar el genoll al coll sense que pogués respirar. Floyd va repetir més de 20 cops les paraules ” I can’t Breathe” ( NO PUC RESPIRAR) . Des que es va produir aquest acte s’han tornat a sentir les paraules: Black Lives Matter ( les vides negres importen) i Stop Killing Black People ( deixeu de matar persones negres) en diverses manifestacions.

CHLOÉ LOPES GÓMEZ – La ballerina Chloé Lopes Gómez afirma que va patir racisme racial en una escola de ball de Berlín ( Alemanya). La ballerina afirma que totes les correccions anaven per ella, també afirma que la professora li deia : ” Quan no estàs a la fila, només se’t veu a tu perquè ets negra”. El passat juliol de 2020 va deixar de ballar perquè no li van prorrogar el contracte.

FORMATGE AUSTRALIÀ – El formatge australià ” Coon” canvia el seu nom a “Cheer” per una campanya antiracista iniciada l’any passat que consideraves el terme denigrant pels aborígens i altres persones de pell fosca. La paraula “Coon” és una abreviació de ” Racoon” (Ós rentador ), que va sortir durant l’època de l’esclavitud dels Estats Units.

Aquest i molts altres exemples es demostra que l’article dos dels drets humans no s’està complint.

Fet Per: Iman Acharat, Mar Dinarès, Azzedine Majjouti, Karim Manda, Gil Roma i Ricardo Zhou.

Author

close

El més recent