Coneguem Doraemon

/
87 visites

Doraemon és una sèrie japonesa que ha triomfat a tot al món

La sèrie

Doraemon és una sèrie d’anime japonès què descriu el dia a dia d’una família japonesa amb un gat robòtic blau amb una bossa màgica d’on treu molts estris que ajuden al seu cuidador, en Nobita, i els seus amics què han de superar el seu dia a dia al col·legi.

Els personatges

Takeshi Gōda: És el ganàpia de la sèrie. És gran i fort, i a causa d’això sempre s’aprofita dels altres i els pega. Els seus companys el coneixen amb el nom de Gegant. Ell i en Suneo sempre li fan la guitza a en Nobita; té molta enveja d’en Nobita i d’en Suneo per les coses que ells tenen (com ara còmics i joguines). Li encanta llegir manga i les seves qualificacions són terribles, tot i que no tan dolentes com les d’en Nobita. Sempre es fica en problemes, igual que en Nobita, tot i que no tant. Canta molt malament i obliga als nens del barri a escoltar els seus concerts. Tanmateix, creu que la seva veu és extraordinària. La seva cançó preferida a la versió catalana de la sèrie és escarbat bum-bum. Té una germana petita anomenada Jaiko, que és dibuixant de còmics.

Suneo Honekawa: És el millor amic d’en Takeshi. És molt ric i presumit de les seves coses. Té moltes joguines, especialment cotxes teledirigits, els quals sap fer anar molt bé. En Gegant és el seu millor amic, però sempre s’ha de sotmetre als càstigs i amenaces que els exerceix igual que els altres nois.

Nobita Nobi: És el coprotagonista. Feble i mal estudiant. Té molt mala vida a causa d’en Takeshi Gōda (Gegant), que sempre el pega i el molesta, i sempre se’n va plorant a buscar l’ajuda d’en Doraemon. Acaba fent servir els invents d’aquest per al seu propi ús, encara que al final els plans no li surten com ell s’espera.

Doraemon: És el protagonista. De la seva butxaca pot treure tot tipus d’aparells. No té orelles. Li encanten els pastissets de melmelada (originalment en japonès i a vegades en els nous doblatges anomenats doraiakis, dolços típics del Japó); d’aquí en surt el seu nom. Els ratolins li fan molta por, ja que se li van menjar les orelles. Té una germana anomenada Dorami.

Shizuka Minamoto: És una noia que li agrada a Nobita. Es passa un dia per banyar-se. En una escena comuna es veu en Nobita, que utilitza alguns dispositius d’en Doraemon per espiar-la. Ella és l’única noia que interpreta un paper principal en l’anime. A tothom li agrada, especialment a en Suneo i a en Nobita  . Està destinada a ser l’esposa de Nobita (en alguns episodis viatja de tant en tant) perquè no té temps. És un estudiant de moda

El significat i l’èxit

A través de tots aquests personatges, la sèrie Doraemon ens ensenya les diferents posicions a la societat, el més fort de tots, el més ric, el que li fan bullying i la nena bonica. La sèrie ha triomfat per ensenyar els valors. Les històries principalment s’enfoquen en la comèdia o també en valors morals com l’honestedat, la perseverança i el coratge.

close

El més recent