Una recepta nadalenca per llepar-se els dits

76 visites

Torró de xocolata

  Ingredients:

  • 250 g de xocolata amb llet
  • 50 g de xocolata negra (70% cacau mínim)
  • 75 g de mantega
  • 50 g d’arròs inflat
  • 20 g ametlles crues pelades
  • 20 g d’avellanes torrades i pelades
  • ½ got d’aigua

Recepta de torró de xocolata cruixent

1. En primer lloc, introduïm a la batedora els 20 grams d’avellanes torrades i pelades, al costat dels 20 grams d’ametlles. Les piquem durant uns segons fins que estiguin totes les avellanes ben picades i fines. Un cop tinguem fet aquest pas reservem les avellanes i ametlles picades.

2.  Trossejarem els 250 grams de xocolata amb llet i els 50 grams de xocolata negra, i de seguit abocarem les dues xocolates trossejades en un bol.

3.  Ara posarem un cassó a foc lent amb el mig got d’aigua. Col·locarem el bol a sobre amb la xocolata  i  deixarem que es fonguin al bany maria. Mentre s’escalfa i es fon, hem de remenar amb una espàtula.

4.  Quan la xocolata estigui ben fosa incorporarem la mantega fosa també, però vigilant que aquesta no estigui massa calenta (és millor que estigui temperada que no calenta).

5.  Un cop tinguem la mantega i la xocolata ben barrejada, podem afegir directament els fruits secs que hem triturat i reservat anteriorment: aboquem les avellanes i les ametlles i ho tornem a barrejar molt bé. Finalment, li hem d’afegir els 50 grams d’arròs inflat, i ho tornarem a barrejar.

6.  Un cop fetes les diferents barreges i ho tinguem tot unit en una única barreja sols ens queda posar aquesta espessa barreja en un motlle de torró. Repartirem bé la barreja en el motlle, d’aquesta manera no quedarà cap buit sense cobrir; el mourem una mica perquè tampoc quedi cap bombolla d’aire dins del torró, i ja només ens quedarà esperar que es vagi refredant.b

7.  Com ja només ens queda deixar que es refredi el torró de xocolata cruixent; el deixem que es refredi i reposi a la mateixa temperatura ambient i després ho ficarem a la nevera. Quan ho anem a posar a la nevera, el cobrirem bé amb paper fil o d’alumini; i el tindrem reposant allà durant unes tres hores. Finalment, desemmotlarem el torró de xocolata cruixent, i el tallarem amb un ganivet ben esmolat, perquè estigui ben a punt per menjar

Fet per: Evelyn Montoya, Gabriela Castillo, Ilyass Dergoul, Estel Campàs, Ferran Molist, Arnau Vilarrasa

close

El més recent